Nieuwsbrief 78 praktijk voor Integrale Geneeskunde, GJ Gerritsma, arts

28 juli 2019

Bekijk deze nieuwsbrief in je browser

  • 5G Oké?
  • Tekenbeet? Stuur de teek op!
  • Vakantie, consultagenda.

5G Oké?

Elektrosmog: Onzin, of wetenschappelijk onderbouwd?

In 1996 schafte ik een nieuwe computer aan: een Apple G3 met computer en monitor geïntegreerd. Hij kon veel en ik had er veel plezier mee. Maar wat de pret nogal drukte was dat ik na een half uur brandende ogen kreeg, geïrriteerd was en me niet meer goed kon concentreren. Ik had zoiets tot dan toe nog nooit gehad en vroeg me af waar het vandaan kwam. Bij het werken achter een computer met een flatscreen had ik geen last. Zou het van de straling van het beeldscherm komen? Zou elektrosmog toch invloed hebben op ons lichaam of is dat onzin? Na deze ervaring ben ik me erin gaan verdiepen. In het hier volgende verhaal wil ik je meenemen op die ontdekkingstocht. De eerste vraag die opkwam was: Hoe zou het kunnen werken? Met andere woorden wat kan de wisselwerking zijn tussen elektromagnetische velden en ons lichaam?

Elektromagnetische velden kunnen bewegen, trillen, wisselen, met een bepaalde frequentie. De frequentie van de elektriciteit in het stopcontact in Europa is 50 Hz. Herz is trillingen per seconde. Mobieltjes en WIFI werken met hoogfrequente straling, /miljoenen malen sneller (megaHertz, MHz) of zelfs miljarden (gigaHertz, GHz).

Deze trillingen worden opgevangen door voorwerpen in de omgeving. Deze voorwerpen kunnen gaan meetrillen. Net als een glas mee kan trillen met geluidsgolven. Iedereen kent wel het proefje waarmee je een glas kunt laten barsten door geluid. In dit filmpje wordt dat nog eens duidelijk getoond. (De eerste 3 minuten gaan over wie de trillingen kan horen, vanaf de 3e minuut komt het glas in beeld met de toon uit de luidspreker, vanaf 3.40 in slow motion). De frequentie van de toon moet overeenkomen met de frequentie waarop het glas gaat meetrillen.

Heb je dit soort meetrillen ook bij elektromagnetische golven?

Jawel: Anthony Holland, professor in muziek-technologie heeft heel precies onderzocht welke frequentie bepaalde cellen en micro-organismen kan vernietigen, met als achtergrond de wens om kankercellen door specifieke frequenties onschadelijk te maken. In zijn TED-talk laat hij hiervan video-opnamen zien.Door hetzelfde mechanisme als bij het brekende glas kunnen bepaalde structuren in ons lichaam gaan meetrillen met bepaalde frequenties en bij een bepaalde intensiteit ook breken. Wat professor Anthony Holland uitgevonden heeft voor specifieke frequenties voor specifieke cellen en micro-organisemen is relevant voor het dagelijks leven: We leven niet met een paar specifieke frequenties, maar met een hele soep van verschillende frequenties: vele verschillende wifi-stations, de dect-telefoon, mobieltjes, zendmasten etc etc. De kans is groot dat er frequenties bij zitten waarmee stoffen in ons lichaam mee-resoneren.

Hoe ziet dit eruit in ons lichaam?

De Harvard Universiteit heeft een prachtige animatiefilm gemaakt over het leven binnen in dmolecuulmachinee cel. Bij onder andere de bewegingen van eiwit-moleculen spelen elektromagnetische velden een belangrijke rol. In de cel worden stofjes gevormd die buiten de cel nodig zijn. Deze worden getransporteerd langs eiwitketens richting celwand. In het filmpje zie je hoe wonderbaarlijk dit gebeurt in elke cel van ons lichaam: Het 'mannetje' dat je ziet lopen langs zo'n eiwitketen op 1'15 sec in het filmpje is zo'n eiwitmolecuul. In ons lichaam bevinden zich moleculen van vele soorten en maten. Moleculen van elke grootte kunnen meetrillen met de overeenkomstige frequentie van straling en beschadigt raken.

Gebeurt dit ook werkelijk?

Bij het maken van eiwitten worden vele losse aminozuren aaneengeregen door de zogenaamde ribosomen. Als dit klaar is, dan krijgt de lange keten zijn uiteindelijke vorm door die 'op te vouwen' tot eiwit. Bij dit vouwproces zijn elektromagnetische verschijnselen bepalend. Als er fouten in het vouwproces optreden, kan het eiwit minder functioneel zijn en kunnen bepaalde ziekten ontstaan. Straling van 1.95 MHz bleek dit vouwproces te beïnvloeden.

Ook bleek dat het DNA-molecuul kan breken. (lees meer...) DNA is verborgen in de celkern en reguleert vele processen in de cel waaronder de celdeling. Dit principe van resonantie, 'meetrillen', van structuren in ons lichaam lijkt dus inderdaad het mechanisme te zijn waardoor elektromagnetische straling ons lichaam beïnvloedt.

Sommige mensen hebben er direct last van, anderen merken niets, maar ook de mensen die niets merken, kunnen ongemerkt de invloed ervan ondergaan.

Mobiele communicatie is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Maar het is belangrijk ook de schaduwkanten onder ogen te zien en stralingsvrije ruimtes in stand te houden.

De uitrol van het 5G-netwerk lijkt de stralingsvrije ruimtes allemaal te gaan bezetten. Meer hierover is te lezen op deze site. Tips om de straling te beperken vind je hier. Je kunt ook een meting van je huis laten doen en advies op maat krijgen, bijvoorbeeld via Koen van Biesen.

Tekenbeet? Stuur de teek op!

Ben je door een teek gebeten, dan kan het zijn dat je besmet bent met de Borrelia bacterie, die de ziekte van Lyme veroorzaakt. Vaak ontstaat binnen 4-6 weken na zo'n besmetting een rode hof rond de plek waar je gebeten bent, maar niet altijd. Volgens sommige studies is er in 50% van de besmettingen geen rode hof te zien. Vewijdering van de teek kan het beste met een zogenaamde tekentang. Het is belangrijk om de ziekte van Lyme zo vroeg mogelijk te behandelen, voor de beste kans op volledige genezing. Om de diagnose in een vroeg stadium te kunnen stellen kan je de teek opsturen, zodat het laboratorium de teek op Borrelia en aanverwante bacterien kan onderzoeken. Dit kan bijvoorbeeld naar het lab Pro Health in Weert. De behandeling van Lyme is vrij specialistisch. Binnen mijn beroepsvereniging de AVIG is er een Lyme-werkgroep. Lyme behandel ik niet zelf, maar verwijs door naar mijn collega's van deze wekrgroep. Via deze link kom je bij de AVIG-artsen. Bij de knop 'categorie' kan je 'Lyme' selecteren. Alle artsen van de AVIG-Lyme werkgroep verschijnen dan op de kaart.

Consultagenda

Van 28 juli t/m 18 augustus ben ik niet in Lelystad. Van 4 t/m 16 augustus werk in in het Maharishi Ayurveda Gesundheitszentrum in Bad Ems. Vanaf 19 augustus ben ik weer de praktijk in Lelystad.

Wassenaar: 30 augustus en 8 november Bloemcamplaan 2 Wassenaar.

Vlodrop: Data volgen later. Markt 1, Vlodrop

Lelystad Maandag t/m donderdag

Afspraken voor alle centra via tel 0320-218081

Deze nieuwsbrief wel of niet ontvangen:

Heeft u deze nieuwsbrief van een kennis gekregen en wilt u hem graag zelf ontvangen, stuur dan een email met AANMELDEN in de onderwerpsregel naar nieuwsbrief@ayurveda-arts.nl

Wij geven uw emailadres NIET door aan derden en als u zich aanmeldt wordt uw adres alleen voor deze nieuwsbrief gebruikt.

Mocht u deze nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, stuur dan een email met AFMELDEN in de onderwerpsregel naar nieuwsbrief@ayurveda-arts.nl dan wordt uw emailadres van de lijst verwijderd.

© Copyright tekst en fotos: GJ Gerritsma 2019

item3